Skip to content

Sovellettu reserviläisammunta

Sovellettu reserviläisammunta eli SRA on hyvä vaihtoehto aktiiviselle ampumaharrastajalle. Nimensä mukaisesti sovellettu reserviläisammunta sisältää ammuntaa erilaisissa nopeissa ja vaihtuvissa tilanteissa. Ampua voi niin kiväärillä, pistoolilla, tarkkuuskiväärillä kuin haulikollakin. Ammunta koostuu erilaisista rasteista, jotka pyritään suunnittelemaan siten, että ne vastaisivat mahdollisimman paljon sodan ajan tilanteessa mahdollisesti vastaan tulevia aseenkäyttötilanteita. Rastit ovat usein vaihtelevia ja nopeatempoisia ja niissä painotetaan sekä nopeutta että tarkkuutta. Ampumisen ja liikkumisen lisäksi tehtävärasteihin voi sisältyä muitakin tehtäviä, kuten käsikranaatin heittoa.

Sovelletun reserviläisammunnan harjoituksiin ja kilpailuihin osallistumisen edellytyksenä on SRA-turvakurssin suorittaminen ja voimassa oleva ampumaharrastusvakuutus. Lisäksi vaaditaan jäsenyys jossakin Reserviläisurheiluliitto ry:n eli RESUL:n jäsenliiton yhdistyksessä, kuten Liperin Reserviläiset ry:ssä. SRA-turvakurssin suorittaneet saavat maksuttoman Turvallinen Ampuja -kortin jolla he voivat todentaa saaneensa koulutusta aiheeseen. Lisäksi ampumaharrastusvakuutuksen maksukuitti on esitettävä harjoituksissa ja kilpailuissa pyydettäessä. Ampumaharrastusvakuutukseksi käy mm. Reserviläisliiton tarjoama ampumaturva-vakuutus.

Tutustu sovellettuun reserviläisammuntaan Reserviläisurheiluliitto ry:n sivuilla Lue yleisimmät kysymykset ja vastaukset SRA:sta
Katso alta sovelletun reserviläisammunnan esittelyvideo: