Skip to content

PALOAUKEAN PERILLISET

PALOAUKEAN PERILLISET (2019)

Liperin Reserviläiset ja Liperin Reserviupseerit 1959 – 2019

Jouni Hyttinen, Pekka Laakkonen ja Harri Norismaa
Kovakantinen kirja

Tästä mainio kirja paikallishistoriasta ja vapaaehtoisesta maanpuolustustyöstä kiinnostuneille. Liperin reserviyhdistysten 60-vuotishistoriikki ’PALOAUKEAN PERILLISET’ on nyt myynnissä. Osta itselle tai lahjaksi, Liperin reserviyhdistysten jäsenille kirja on ilmainen.

Tilaus ja toimitus

Kirjan hinta on 20 euroa. Nouto on ilmainen, postitus maksaa 5,90 euroa. Nouto on mahdollista Liperi/Ylämylly/Joensuu -alueella. Liperin Reserviläiset ry ja Liperin Reserviupseerit ry:n jäsenille kirja on ilmainen.

Maksa kirjan/kirjojen hinta sekä mahdolliset postituskulut Liperin Reserviläiset ry:n tilille FI81 5234 0340 034674 ja lähetä tieto tilauksestasi sihteerille (kallio.annie@gmail.com). Mikäli valitsit postituksen, muistathan ilmoittaa myös osoitteen, johon kirja toimitetaan.

Kirjan voi ostaa suoraan myös Ylämyllyn K-Marketista.

Kirja postitetaan kun maksu näkyy tilillä. Myös nouto sovitaan maksun jälkeen.

Kuvaus

PALOAUKEAN PERILLISET -teos kuvaa liperiläistä vapaaehtoista maanpuolustustyötä itsenäistymisen jälkeen keskittyen luonnollisesti sen jälkeiseen aikaan, kun reserviyhdistykset perustettiin Liperin vanhalla kunnantalolla vuonna 1959.

Vanhasta kunnantalosta muodostui keskeinen paikka yhdistysten toiminnan alkuaikoina, sillä siellä kokoonnuttiin, esitettiin tuon ajan yhdistystoiminnan mukaan valistavia elokuvia sekä ammuttiin ilmakiväärillä.

Yhdistyksillä on ollut koko 60-vuotisen taipaleen aikana kaksi merkittävää tehtävää ja samalla haastetta. Roukalahden ja Viinijärven ampumaratojen rakentaminen ja ylläpito ovat vaatineet paljon talkootyötä ja hyviä yhteistyökumppaneita, jotta projektit ovat toteutuneet. Viinijärven radan omistuksesta on luovuttu, samoin Roukalahden ampumamajasta, mutta Roukalahden pistooliradan kunnossapito ja kehittäminen ovat edelleen toiminnan keskiössä. Toinen haaste hallituksille on ollut monipuolisen toiminnan rahoittamiseen liittyvä varainhankinta.

Tämä teos antaa läpileikkauksen Liperin Reserviläisten ja Liperin Reserviupseerien tapahtumiin 60 vuoden aikana. Se on myös kunnianosoitus kaikille niille henkilöille, jotka vuosikymmenien aikana ovat osallistuneet tähän juurevaan vapaaehtoiseen maanpuolustustyöhön leipäpitäjässä.

Kuvat